Ga naar Content

Rugbyers RFC trotse, ongeslagen koploper in de ereklasse

Na zeven wedstrijden zijn de rugbyers van RFC Haarlem de trotse koploper in de ereklasse. "We moeten niet op onze lauweren gaan rusten. Zeven wedstrijden zijn slechts zeven wedstrijden", tempert coach Mike Panoho de verwachtingen.

Kunnen de rugbyers van RFC Haarlem voor het kampioenschap gaan? - NH Nieuws

Toch is het knap van de Haarlemmers, want het is voor de Noord-Hollanders het eerste seizoen op het hoogste niveau van Nederland. "Het spelen van de voorjaarscompetitie heeft ons goed gedaan. Ook hebben we een topcoach met Mike Panoho", vertelt Irha Luijk van de technische commissie over de goede prestaties van de Haarlemmers.

"Ook hebben wij een topcoach met Mike Panoho"

irha luijk, Technische commissie rfc haarlem

Het seizoen is nog lang

RFC Haarlem is dus prima begonnen aan het seizoen. Toch duurt het seizoen nog lang en moeten de echte zware tegenstanders nog komen. Wel is het seizoen al geslaagd. "Het doel was om niet te degraderen en bij de eerste acht te eindigen", aldus Panoho. Het seizoen moet wel heel raar lopen, wil het misgaan voor RFC Haarlem. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]