Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Zaalvoetbal: RKAV Volendam en 't Veerhuys zetten grote stap richting kampioenspoule

21 november 2021, 19.01 uur · Aangepast 22 november 2021, 09.53 uur · Door Stephan Brandhorst

RKAV Volendam is dankzij een klinkende zege in Groningen bij Leekster Eagles (0-7) dichtbij plaatsing voor de kampioenspoule in het zaalvoetbal. 't Veerhuys kruipt door een belangrijke overwinning op Be'79 (3-2) over de directe concurrent heen en maakt eveneens een goede kans.

NH Sport/Maarten Westerduin

Volendam had tegen Leekster Eagles een gemakkelijke wedstrijd. De bezoekers liepen gemakkelijk uit naar 0-7 en hebben daardoor zeventien punten uit tien wedstrijden. Daarmee bezet Volendam de zesde plaats in de eredivisie. Als de ploeg van trainer Hjalmar Hoekema nog één keer wint is het zeker van de kampioenspoule.

't Veerhuys deed uitstekende zaken in de strijd om een ticket voor de kampioenspoule. De zaalvoetballers uit Hoorn versloegen in een rechtstreeks duel concurrent Be'79 met 3-2 en klimmen daardoor over de Brabanders heen. Het team Najib Taki heeft nu vijftien punten uit tien wedstrijden.

Kampioenspoule

De bovenste helft van de ranglijst in de eredivisie zaalvoetbal plaatst zich automatisch voor de kampioenspoule. Op dit moment zijn FC Eindhoven, Hovocubo, FC Marlène, Lebo en  De Hommel al zeker van de kampioenspoule. Met nog twee wedstrijden te gaan zijn Volendam, 't Veerhuys, Be'79, AGOVV, White Stones, Texel '94 en Den Haag nog in de race voor een felbegeerd ticket.

Alle uitslagen op een rij:
Marlène -  Den Haag 15-4 
FC Eindhoven - Lebo 2-3
Veerhuys - Be'79 3-2
De Hommel - Hovocubo 4-3
Texel '94 - White Stones 4-4
Leekster Eagles - Volendam 0-7

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de uitzending op NH Radio
  • De talkshow 'De Aftrap' is iedere vrijdag te zien om 18.15 uur, 20.15 uur en 22.15

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]