Ga naar Content

Voor het eerst in 17 jaar weer een medaille: Lynn Snel pakt brons op WK karate

Lynn Snel heeft op de WK karate in Dubai een bronzen medaille gewonnen. De 23-jarige Zaandamse karateka is de eerste Nederlandse vrouw sinds 2004 die op een wereldkampioenschap op het podium staat.

Lynn Snel wint brons op het WK karate - Foto: Karate-do Bond Nederland

In de klasse tot 61 kilogram kwam Snel via de herkansingen in de strijd om de derde plaats terecht. Daarin won ze met 5-2 van Haya Jumaa uit Canada. Eerder won de karateka van de Amsterdamse Karateschool Fightin’ Nabil achtereenvolgens van Stylianou (Cyprus), Zuniga García (Spanje) en Lim (Filipijnen).

Snel, die er niet in slaagde zich te plaatsen voor de Olympische Spelen, moest het WK bijna noodgedwongen missen. Twee weken voor haar vertrek naar Dubai testte ze positief op corona. "Het is allemaal net op tijd goed gekomen. Des te groter zijn de ontlading en blijdschap nu."

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]