Ga naar Content

Forse stijging Gooise coronabesmettingen: grootste deel regio kleurt donkerrood

Het aantal mensen in 't Gooi dat positief is getest op het coronavirus is afgelopen week weer fors toegenomen: het aantal nieuwe besmettingen ligt tweederde hoger dan een week geleden. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt. De regio kleurt daarmee grotendeels donkerrood op de coronakaart.

Teststraat 't Gooi (archieffoto) - Foto: NH Nieuws

De stijging komt vooral door een enorme toename van het aantal besmettingen in Wijdemeren. Het aantal nieuwe coronagevallen ligt daar verreweg het hoogst van de hele regio. 

Afgelopen week zijn er in Wijdemeren per 100.000 inwoners maar liefst 1009,9 mensen positief getest. Dat komt neer op 246 mensen met een coronabesmetting, vergeleken met 97 mensen een week eerder.

Weesp heeft minste besmettingen

Weesp heeft van alle gemeenten relatief gezien de minste besmettingen en zag het aantal coronagevallen afgelopen week vrijwel niet stijgen. In de stad werden afgelopen week per 100.000 inwoners 380 mensen positief getest. Dat komt neer op 75 mensen. Een week geleden waren dat nog 70 mensen.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente. Tekst gaat verder onder de kaart:

Geen sterfgevallen, drie nieuwe ziekenhuisopnames

Er werden afgelopen week drie mensen uit 't Gooi opgenomen in het ziekenhuis. Vorige week waren dat er vijf.

Toch zag het Tergooiziekenhuis het aantal mensen op de corona-afdelingen harder toenemen: er liggen nu twintig mensen met coronaklachten in het ziekenhuis, waarvan vijf op de intensive care. Een week geleden lagen er nog acht mensen met coronaklachten in het ziekenhuis. 

Er overleden afgelopen week geen mensen in de regio aan de gevolgen van het coronavirus. Het totale aantal sterfgevallen in 't Gooi sinds het begin van de corona-uitbraak staat daarmee volgens het RIVM nog altijd op 267 mensen.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]