Ga naar Content

Materiaalman woont om de hoek van Telstar-stadion: "Ideaal na uitwedstrijden"

Dirk van der Lugt is al elf jaar de materiaalman van Telstar. De IJmuidenaar woont om de hoek van het Telstar-stadion. "Vooral na een uitwedstrijd is het ideaal. Dan doe je nog even een wasje en daarna ben ik zo thuis", aldus Van der Lugt.

Materiaalman om de hoek - NH Nieuws

IJskonijn Jerdy Schouten

De materiaalman heeft de afgelopen jaren tientallen spelers zien komen en gaan. Met voormalig Telstar-spelers Melvin Platje en Jerdy Schouten bouwde hij bijvoorbeeld een goede band op. Platje speelt inmiddels in Indonesië en Schouten in Italië. "Bij Telstar was het vaak een lange bal naar voren. Jerdy hield daar niet van en vroeg soms de bal in het eigen strafschopgebied. Daar schrokken wij als staf wel van", aldus Van der Lugt.

"Schouten vroeg soms de bal in het eigen strafschopgebied. Daar schrokken wij wel van"

telstar-materiaalman dirk van der lugt
Foto: Pro Shots/Martijn Buskermolen

Luisterend oor

Van der Lugt is niet alleen maar bezig met materialen. Ook is hij vaak een luisterend oor wanneer spelers om wat voor reden dan ook buiten de boot vallen. "Spelers vinden het wel eens prettig om niet direct naar een trainer toe te stappen. Dan komen ze soms naar mij", vertelt Van der Lugt.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]