Ga naar Content

Testbus moet Gooise testcapaciteit tijdelijk verhogen, over een week meer plekken

Een extra testbus moet er deze week voor zorgen dat de Gooise GGD het alsmaar oplopende aantal coronatests aankan. De komst van de bus - op maandag, woensdag en donderdag - zorgt voor extra testcapaciteit. De verhoogde testcapaciteit is hard nodig, omdat de GGD deze week aan de top van haar kunnen zit. 

Foto: GGD Gooi en Vechtstreek

De Gooise GGD heeft het de laatste dagen razend druk met het hoge aantal coronatests. Dat aantal loopt voortdurend op, omdat meer mensen coronaklachten hebben.

De teller van het aantal tests staat op ongeveer 1.100 tests per dag, de maximale testcapaciteit van de twee Gooise teststraten ligt nu op ongeveer 1.200 tests per dag. De komst van de testbus zorgt deze week voor zo'n 200 extra testplekken per dag. De verwachting is dat die extra capaciteit deze week al hard nodig is. 

Testcapaciteit omhoog

De Hilversumse teststraat staat vanaf deze week op de Verlengde Zuiderloswal, op dezelfde locatie als de vaccinatielocatie. De opzet is daar wat veranderd: van een echte teststraat is geen sprake meer, er staan nu containers waar mensen getest kunnen worden. 

De teststraat van Huizen wordt deze week ook omgebouwd. Er wordt tegelijkertijd gewerkt aan het ophogen van de testcapaciteit. Vanaf volgende week kan de GGD ongeveer 1.800 tests per dag afnemen, ruim 1.100 in Hilversum en zo'n 650 in Huizen. 

Of dat genoeg is, moet de komende tijd blijken. Een woordvoerder van de GGD laat weten dat de testcapaciteit scherp in de gaten wordt gehouden. Als blijkt dat er nóg meer testplekken nodig zijn, wordt daar naar gekeken. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]