Start van hoofdcontent

NOORD-HOLLAND

nl

Verdachten van dodelijk ongeval met 4-jarige voorlopig weer op vrije voeten

15 november 2021, 11.09 uur · Aangepast 15 november 2021, 15.48 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De verdachten van het ongeluk op de A4 ter hoogte van Hoofddorp, waarbij een 4-jarig jongetje omkwam, zijn voorlopig op vrije voeten. Het gaat om de 26-jarige profvoetballer Rai Vloet uit Almelo en een 27-jarige man uit Veldhoven. Beiden werden na de fatale aanrijding zaterdagnacht aangehouden. Ze blijven op dit moment nog wel verdachte in de zaak. Dat meldt de politie.

Foto: Middenvelder Rai Vloet (links) naast Fredrik Mitdsjo - Orange Pictures

Rond 01:15 kreeg de politie een melding van de aanrijding binnen. Twee personenauto's waren op de snelweg op elkaar gebotst. In een van de auto's zat een man, een vrouw en hun twee jonge kinderen. Allen werden naar het ziekenhuis gebracht. Een van de kinderen, een 4-jarig jongetje, raakte ernstig gewond en overleed later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. 

Op vrije voeten

De twee inzittenden van de andere personenauto, een 27-jarige man uit Veldhoven en een 26-jarige man uit Almelo, bleven ongedeerd en werden door de politie aangehouden. Een van hen is profvoetballer Rai Vloet, middenvelder bij Heracles. Volgens de politie waren beide mannen mogelijk onder invloed.

Een van de verdachten is inmiddels verhoord en voorlopig op vrije voet gesteld. De ander is vanwege medische behandeling voorlopig ook vrijgelaten en wordt op een later moment gehoord. Beide mannen blijven op dit moment wel verdachte in de zaak en het onderzoek wordt voortgezet. 

Getuigen gezocht

Experts van de Verkeersongevallen Analyse (VOA), die uitgebreid onderzoek verrichten naar het ernstige incident, zijn op zoek naar getuigen. De politie vraagt hen om contact op te nemen.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.