Ga naar Content

Handbalsters VZV stunten met Europese overwinning in Noord-Macedonië

De handbalsters van VZV hebben vandaag in de derde ronde van de Europacup de eerste wedstrijd tegen WHC Vardar gewonnen. De ploeg uit 't Veld won in Noord-Macedonië met 25-35. 

Esma Staal scoorde elf keer voor VZV - Foto: Orange Pictures

Tweevoudig Champions League-finalist Vardar werd voorafgaand aan het duel in Skopje gezien als de favoriet. VZV trok zich echter weinig aan van de status van de thuisploeg en bij de rust stond de ploeg van trainer Rolf Schulte al voor: 17-18. 

Verschil na rust gemaakt

Na de onderbreking nam VZV het initiatief definitief in handen en mede dankzij een uitblinkende Esma Staal, die goed was voor elf doelpunten, werd uiteindelijk het verschil gemaakt. Bij een voorsprong van 24-26 gaf VZV extra gas en werd er afstand genomen van de vicekampioen van Noord-Macedonië. Uiteindelijk liep VZV uit naar een 25-35 overwinning. 

Zaterdag 20 november om 19.00 uur is de return in 't Veld. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]