Ga naar Content

Onana speelt na 286 dagen weer een officieel duel

Ajax-doelman André Onana heeft vandaag voor het eerst sinds het aflopen van zijn schorsing een officiële wedstrijd gespeeld. De sluitpost stond vandaag onder de lat bij het nationale elftal van Kameroen voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Malawi. Kameroen won de wedstrijd en Onana hield de nul: 0-4. 

Ajax-doelman André Onana - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

De Kameroener werd in februari voor een jaar geschorst vanwege het gebruik van het verboden middel Furosemide. In hoger beroep werd de schorsing ingekort tot negen maanden. De schorsing eindigde formeel op 4 november. De laatste keer dat Onana een wedstrijd speelde was op 31 januari. Toen won Ajax met 0-3 bij AZ. 

Het WK-kwalificatieduel tussen Kameroen en Malawi is dus het eerste duel voor Onana sinds het aflopen van zijn schorsing. Voor Ajax maakte Onana tot nu toe nog geen minuten sinds 4 november. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]