Ga naar Content

Metro 50 ingekort door storing in verkeersleidingsysteem, GVB zet pendelmetro in

Metro 50 is ingekort tot Amstelveenseweg door een storing aan het verkeersleidingsysteem. Tussen Amstelveenseweg en Zuid rijdt een pendelmetro.

Foto:

Het GVB maakte vanochtend rond 6.45 uur melding van de verstoring. Tussen Isolatorweg en Amstelveenseweg rijdt elke tien minuten een metro. Reizigers kunnen vervolgens op Amstelveenseweg overstappen op een pendelmetro naar Zuid. Hoe lang de verstoring duurt is niet duidelijk.

Metro 50 zou dit weekend al niet verder rijden dan station RAI vanwege werkzaamheden aan het spoor. Lijn 51 rijdt alleen tussen Centraal en Overamstel. Tussen RAI en station Amstel rijdt een pendeltram. Reizigers met een geldig GVB-vervoerbewijs mogen dit weekend met de NS-treinen tussen Station Zuid, RAI, Diemen Zuid en Bijlmer ArenA reizen.

De afgelopen maanden vielen er geregeld metro's uit door storingen in het nieuwe CBTC-beveiligingssysteem. Een woordvoerder meldde twee weken geleden dat die uitval werd veroorzaakt door technische storingen, maar ook door het verkeerd toepassen van nieuwe procedures. Het GVB ging tijdelijk weer over op het oude beveiligingssysteem na grote storingen op 24 en 25 september. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]