Hoofdrol voor debutant Micky van de Ven bij winnend Jong Oranje

Mede dankzij Micky van de Ven heeft Jong Oranje vanavond de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Bulgarije gewonnen. De verdediger uit Wormer was binnen een minuut na zijn invalbeurt belangrijk bij een doelpunt. In Almere werd het 3-1.

Micky van de Ven tijdens zijn debuut voor Jong Oranje tegen Jong Bulgarije - Foto: Pro Shots / Ron Baltus

Van de Ven begon op de bank en zag vanaf daar dat Jong Bulgarije via Martin Minchev op voorsprong kwam. Voormalig Ajax-keeper Kjell Scherpen blunderde door zich bij een schot vanaf de zijkant in de korte hoek te laten verrassen. Linksback Ian Maatsen stelde daarna orde op zaken door te scoren uit een rebound.

Snel van waarde

Diezelfde Maatsen werd in de rust gewisseld voor Van de Ven. Dat bleek een gouden wissel van bondscoach Erwin van de Looi. In de 46e minuut trok de ex-Volendammer een flinke sprint, waarna hij een harde voorzet gaf vanaf de achterlijn. De doelman van Jong Bulgarije liet de bal los, waarna Joshua Zirkzee raak schoot: 2-1.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Na een overtreding op ex-Ajacied Jurgen Ekkelenkamp kreeg Jong Oranje in blessuretijd nog een penalty. Aanvoerder Zirkzee scoorde met een heuze panenka (stiftje door het midden).

Stand van zaken

Na vier duels staat Jong Oranje tweede in de poule met tien punten. Jong Zwitserland is koploper met dertien punten, maar de Zwitsers hebben een wedstrijd meer gespeeld. Maandagmiddag spelen de Nederlandse talenten de volgende EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Gibraltar.