Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Opnieuw lege voetbalstadions: vooral teleurstelling bij FC Volendam en Telstar

12 november 2021, 18.30 uur · Aangepast 12 november 2021, 22.58 uur · Door Erik-Jan Brinkman & Stef Swagers

Voetbalstadions blijven de komende drie weken weer leeg. De oplopende besmettingen en ziekenhuisopnames zorgen ervoor dat het kabinet opnieuw extra maatregelen neemt. Dat leidt tot teleurstelling bij FC Volendam en Telstar.

"Dit gaat direct pijn doen in de portemonnee" - NH Nieuws

Accepteren en solidair zijn

Natascha van Grinsven-Admiraal, commercieel directeur van Telstar, zegt tegen NH Sport dat het 'ontzettend jammer' is dat er geen supporters welkom zijn de komende drie weken. "Zowel voor de club als voor onze achterban, maar vanuit Den Haag is het begrijpelijk dat er extra maatregelen genomen worden. We moeten het accepteren en we zijn solidair met de keuze van het kabinet."

Vanmiddag spraken betaald voetbalclubs en de KNVB met elkaar over de huidige situatie. Zakelijk directeur Richard de Weijze van FC Volendam baalt ook van de nieuwe maatregelen.

Tekst loopt door onder de video.

Richard de Weijze over het overleg met betaald voetbalclubs - NH Nieuws

Ondanks het begrip snapt Van Grinsven-Admiraal de verontwaardiging bij de KNVB, de voetbalbond zegt dat supporters opnieuw de dupe zijn van een falend overheidsbeleid. "We hebben er veel aan gedaan om mensen veilig op anderhalve meter te houden in ons stadion en het ging ook goed met de QR-codes. Maar het is niet anders."

Compensatie

Telstar is aan het nadenken hoe het supporters en sponsors kan compenseren voor het missen van de komende thuisduels. De wedstrijd tegen VVV-Venlo op vrijdag 3 december zou in het teken staan van Orange to World, een internationale campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Het is onduidelijk of die actie door kan gaan.

De wedstrijd van Telstar zondag tegen De Graafschap gaat vooralsnog door, maar beide partijen zijn in overleg of ze wel willen voetballen zonder publiek.

NH Sport heeft ook AZ om een reactie gevraagd, maar de eredivisieclub wil eerst het inhoudelijke kamerdebat van komende week afwachten.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]