Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Aantal coronabesmettingen in de regio in week tijd verdubbeld

9 november 2021, 19.31 uur · Aangepast 9 november 2021, 19.56 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

In Alkmaar en omstreken zijn afgelopen week 1.119 mensen positief getest op het coronavirus. Dit is bijna twee keer zoveel als vorige week, toen er 597 mensen positief werden getest. In Bergen is één persoon met een coronabesmetting overleden. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt.

Pro Shots / Thomas Bakker

In Alkmaar zijn  afgelopen week verhoudingsgewijs de meeste mensen positief getest op het virus. Per 100.000 inwoners kregen 437 mensen te horen dat ze positief waren. Omdat de gemeente meer dan 100.000 inwoners telt, komt het er in de praktijk op neer dat 478 personen positief testten op corona. Vorige week waren dit er nog 68.

Op de tweede plek van gemeenten met de meest geregistreerde besmettingen per honderdduizend inwoners staat Heiloo. Hier zijn per 100.000 inwoners zo'n 417 mensen positief getest. Dat komt neer op 100 positief geteste Heilooërs.

De gemeente met de minste (geregistreerde) besmettingen per 100.000 inwoners is Bergen. Per honderdduizend inwoners zijn daar zo'n 298,3 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat in Bergen 89 mensen positief getest zijn op het virus. 

Bekijk op onderstaande kaart hoeveel besmettingen jouw gemeente telt. Tekst gaat verder onder overzicht:

GGD Hollands Noorden en ziekenhuis 'kunnen het nog aan'

Bij GGD Hollands Noorden wordt momenteel 'alle capaciteit die we hebben' ingezet om aan de groeiende vraag naar coronatesten te kunnen voldoen. Hierdoor kunnen mensen die zich willen laten testen nog steeds dezelfde dag in een teststraat terecht. "Het is druk maar nog beheersbaar", aldus een woordvoerder aan NH Nieuws. 

Het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar kan het groeiend aantal coronapatiënten nog aan, al zijn ze wel genoodzaakt reguliere zorg af te schalen. Momenteel worden binnen de Noordwest Ziekenhuisgroep 21 coronapatiënten behandeld, meldt een woordvoerder aan NH Nieuws. Vier van hen liggen op de IC, zeventien in de kliniek. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]