Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

GGD Amsterdam zet extra personeel in vanwege drukte bij teststraten

9 november 2021, 12.31 uur · Aangepast 9 november 2021, 13.15 uur · Door Robin Antonisse

De GGD Amsterdam zet extra personeel in vanwege drukte bij teststraten. Vanwege het stijgend aantal besmettingen moeten mensen lang wachten bij de testlocaties. Om die reden gaat de GGD Amsterdam opschalen.

Foto ter illustratie - Foto: AT5

"Het is niet zo dat we het niet aankunnen", laat een woordvoerder van de GGD weten, "maar het is wel zo dat we meer personeel moeten inzetten."

De GGD GHOR meldde vanmorgen dat het extreem druk is bij de telefoondienst om coronatestafspraken te maken. Ook in de stad speelt dit probleem, maar de GGD Amsterdam laat weten dat mensen die een test willen laten doen ook gewoon bij de dichtstbijzijnde teststraat langs kunnen komen. "Het is drukker dan normaal, maar je komt gewoon aan de beurt."

Mensen die online een afspraak willen maken, worden soms naar een testlocatie gestuurd ver buiten hun woonplaats, maar daar hoeven ze volgens de GGD niet naar af te reizen. "Het systeem stuurt mensen naar de locatie waar de meeste plek is, maar je hoeft echt niet vanuit Amsterdam naar Nijkerk of Amersfoort."

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]