Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

GGD-testafsprakennummer overbelast: niet iedereen kan afspraak maken

9 november 2021, 10.43 uur · Aangepast 9 november 2021, 11.01 uur · Door Redactie

Het telefoonnummer van de GGD om een testafspraak te maken is steeds vaker overbelast. Ook vanochtend krijgen bellers als ze met de GGD bellen het verzoek om het later nog eens te proberen.

NH Nieuws

Volgens koepelorganisatie GGD GHOR Nederland is de testbehoefte momenteel erg groot. "Het is enorm druk, maar we schalen continu op en we kunnen het aan", zegt de organisatie tegen de NOS. De vraag naar coronatests nam vorige week toe met 30 procent.

Ook online via coronatest.nl is het soms lastig om een testafspraak te maken. Zo krijgt iemand die zich in Haarlem wil laten testen de melding dat er geen locaties zijn gevonden waar een afspraak gemaakt kan worden. Ook in Amsterdam zijn de opties gering.

Afgelopen zondag wees de GGD ook al op de online mogelijkheid voor het maken van een testafspraak of het inzien van de uitslag van een test. Toen was het ook al druk op het telefoonnummer om een afspraak te kunnen maken.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.