Ga naar Content

AZ-coach Jansen over het weerzien met Slot: "We zijn slechts figuranten"

Teleurstelling in het AZ-kamp na de nederlaag tegen Feyenoord (1-0). In de Rotterdamse Kuip zag Pascal Jansen zijn ploeg in blessuretijd verliezen. Buiten het resultaat om ging het veel over de confrontatie tussen beide trainers. "We zijn slechts figuranten."

Pascal Jansen over het weerzien met Arne Slot - NH Nieuws

Een jaar geleden waren Pascal Jansen en Arne Slot nog collega's in Alkmaar. Het verhaal is bekend, Slot sprak vorig seizoen in een vroeg stadium al met Feyenoord en moest per direct vertrekken. Nu waren de Rotterdamse manschappen van de voormalig AZ-coach beter en was de frustratie na afloop groot bij Jansen. 

Tekst loopt door onder de video.

Pascal Jansen over de nederlaag tegen Feyenoord - NH Nieuws

Ook Owen Wijndal was niet te spreken over het resultaat. De aanvoerder van AZ baalde vooral over het spel van zijn ploeg.

Tekst loopt door onder de video.

Owen Wijndal is teleurgesteld in zijn ploeg - NH Nieuws

Blikje

In die 'bleue' eerste helft van AZ stond Owen Wijndal even in het middelpunt van de aandacht. Scheidsrechter Lindhout legde namelijk vlak voor rust de wedstrijd stil omdat er weer van alles van de tribunes kwam. Eén van die voorwerpen was een blikje drinken dat Wijndal teruggooide. Vervolgens floot de Feyenoord-aanhang de Alkmaarse linksback lange tijd uit.

Tekst loopt door onder de video.

Owen Wijndal over het tumult met de Feyenoord-aanhang - NH Nieuws

Door de nederlaag blijft AZ elfde in de eredivisie. De achterstand op nummer drie Feyenoord bedraagt tien punten. De volgende wedstrijd voor AZ na de interlandperiode is thuis tegen NEC op zaterdag 20 november.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]