Ga naar Content

Kira Toussaint maakt verwachtingen waar met hattrick op EK kortebaan

Op de 100 meter rugslag heeft Kira Toussaint haar derde Europese titel van deze week gepakt. In een spannende finale was ze een tiende van een seconde sneller dan landgenote Maaike de Waard. Eerder was de zwemster uit Assendelft ook de beste op de 50 meter en 200 meter rugslag. Ook Luc Kroon en Arno Kamminga wonnen medailles.

Kira Toussaint met een van haar drie gouden medailles - Foto: Orange Pictures

Toussaint noteerde in het Russische Kazan een tijd van 55,76 seconden. De Waard bleef angstvallig dichtbij en leek zelfs op weg om de geboren Amstelveense te kloppen. In de laatste meters bleek Toussaint toch net iets sterker. Met 55,86 noteerde De Waard wel een persoonlijk record. De Franse Analia Pigrée tikte aan na 56,40 seconden en neemt het brons mee naar huis.

Opnieuw medaille voor Luc Kroon

Op de 200 meter vrije slag pakte Kroon zijn tweede medaille deze week. Hij kwam acht honderdsten te kort om David Popovici te kloppen en krijgt daarom het zilver omgehangen. Met een tijd van 1.42,21 zwom de Volendammer een persoonlijk record. Stan Pijnenburg uit Nederland pakte het brons.

Nét niet voor Arno Kamminga

Ook Amsterdammer Kamminga legde beslag op zilver. Na een bloedstollende race kwam hij éénhonderdste te kort om Ilya Shymanovich te verslaan. Kamminga, goed voor zilver op de Olympische Spelen op dit nummer, tikte aan na twee minuten, één seconde en 74 honderdsten.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]