Start van hoofdcontent

West-Friesland

NL
V

Operaties Dijklander Ziekenhuis afgezegd na toename coronapatiënten

4 november 2021, 17.44 uur · Aangepast 24 november 2021, 18.09 uur · Door Redactie West-Friesland

Het Dijklander Ziekenhuis heeft deze week meerdere operaties moeten afzeggen, omdat het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis is toegenomen. "Op dit moment telt het ziekenhuis vijftien coronapatiënten. Daarvan liggen er drie op de intensive care."

Coronazorg in Dijklander Ziekenhuis - NH Nieuws
Er zijn tot nu toe tien operaties afgezegd. De patiënten waar het om gaat, zijn al door het ziekenhuis ingelicht. "De hoge instroom aan coronapatiënten, in combinatie met uitgestelde zorg, spoedzorg en reguliere zorg, zorgen ervoor dat de druk hoog blijft en operaties niet door kunnen gaan", geeft woordvoerder Ellen van Ruiten aan.

Ook bestuurder Edo Schubert, lid van de raad van bestuur, betreurt de gevolgen van deze aanscherping. "Dit vinden we ontzettend vervelend voor de patiënten die het betreft, want we willen liefst zo veel mogelijk patiënten helpen. Helaas is het afzeggen van operaties nodig om de situatie werkbaar te houden voor medewerkers en de toenemende zorgvraag aan te kunnen", laat hij weten in een verklaring. 

De afspraken op de poli’s en spoed- en urgente zorg gaan vooralsnog gewoon door. Het ziekenhuis houdt de situatie in de gaten en beoordeelt dagelijks de ontwikkelingen.

Maatregelen aangescherpt

Wegens de oplopende coronacijfers en de nieuwe maatregelen vanuit de overheid, heeft ook het Dijklander Ziekenhuis haar maatregelen weer aangescherpt. "In het ziekenhuis willen we onze patiënten en medewerkers zo goed mogelijk beschermen", zegt Van Ruiten. 

Op basis van het overheidsadvies wordt de mondkapjesplicht weer teruggevoerd. Dit geldt voor zowel de patiënten als voor de bezoekers en medewerkers. Ook het thuiswerken wordt weer waar mogelijk toegepast. Daarbij wordt de bezoekersregeling teruggebracht naar één bezoeker per moment, met uitzondering voor patiënten die terminaal ziek zijn en opgenomen kinderen. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]