Ga naar Content

Streetart moet Hilversum een boost geven: "Reden genoeg om er wat moois van te maken"

Hilversum een beetje mooier maken met streetart. Dat is het doel dat Raoul van de Wetering voor ogen heeft. Met platform Hilversummers.nl mobiliseert hij creatievelingen van de mediastad om ze te strikken om bijvoorbeeld een kale gevel om te toveren tot graffiti-kunstwerk.

Streetart moet Hilversum mooier maken - NH Nieuws

"Hilversum is dé mediastad, een creatieve stad, maar dat wordt nu nog veel te weinig uitgedragen. Toen ben ik me gaan afvragen hoe we dat zouden kunnen verbeteren, samen met de bewoners. Streetart kan daarbij een mooie rol spelen voor Hilversum."

Zo werd bijvoorbeeld deze gevel nabij het station een project van Raoul. "Als je met de trein Hilversum binnenkomt, is deze muur het eerste dat je ziet. Reden te meer om er iets moois van te maken."

"We hebben zelfs de gevel van een woontoren op het oog. Hoe gaaf zou het zijn om die enorme muur te voorzien van een schildering"

Raoul van de Wetering

Grote gevel

Wandelend door de stad ziet Raoul overal mogelijkheden. "Deze gevel van deze woontoren hebben we ook op het oog. Hoe gaaf zou het zijn om die enorme muur te voorzien van een schildering van bijvoorbeeld allerlei televisieschermen waar dan weer allerlei verschillende programma's op te zien zijn." Een ambitieus plan, waarbij Raoul eerst de vereniging van eigenaren van de woontoren nog maar eens moet zien over te halen.

Overigens is Raoul altijd op zoek naar nieuw talent. "Als jij denkt dat je mooiere kunst kan maken dan dat er nu op deze muur te zien is, leef je uit. Er zijn momenteel genoeg lelijke plekken, maak het gewoon mooier!"

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]