Ga naar Content

Duurzame producten van restafval: "Kleine acties maken groot verschil"

Miriam Melchers uit Amsterdam is op een duurzame missie. Ze verkoopt duurzame producten die gemaakt worden van restafval. Ook organiseert zij samen met Laura Moningka de 'Footprint challenge'.

Miriam begon met werken in de reclamewereld, maar kreeg na een aantal jaar haar bedenkingen over de producten waarvoor ze reclame maakte. "Toen dat besef kwam, heb ik besloten alleen maar voor bedrijven te werken die iets goeds doen en een duurzame missie hebben." 

Uiteindelijk werkte ze zelfs voor het bedrijf van Elon Musk. "Toen was ik elke dag met duurzaamheid bezig en besefte ik hoeveel invloed we hebben." Eenmaal terug in Nederland startte ze een eigen bedrijf met duurzame producten. Zo maakt ze nu kommen van het restafval van kokosnoten. 

Footprintchallenge

Samen met Laura Moningka organiseert ze duurzaamheidscompetities, zogenaamde footprintchallenges. "We dagen medewerkers van bedrijven en organisaties uit om in hun voetafdruk te verkleinen", vertelt Laura.

Het blijft niet bij een voetafdruk, de handafdruk moet juist vergroot worden. "Dat is de positieve impact." Het duo heeft ook een kalender gemaakt met elke week een kleine actie die jouw voetafdruk kleiner moet maken. "Op deze manier kan je een groot verschil maken."

Pak an doen
Noord- Hollanders zijn slim, innovatief en ondernemend. In het tv-programma Pak an doen kijken we hoe de nuchtere Noord- Hollander het aanpakt. We testen niet en spreken geen oordeel uit. We signaleren, kijken naar verscheidenheid en zoeken opmerkelijke initiatieven op. Wat is het geheim van succesvol zijn? En welke tips hebben ervaren ondernemers voor de beginners?

Tips? Stuur een mail naar [email protected]