Ga naar Content

Angela verkoopt tassen van binnenbanden van vrachtwagens uit India

Tassen gemaakt van binnenbanden van vrachtwagens, deze verkoopt Angela Rooijmans uit Aalsmeer. De tassen worden in India gemaakt. Zelf heeft ze ook een speciale band met dat land; ze heeft er zelf gewoond. 

In India is een groot afvalprobleem. "Er ligt veel afval op straat, veel plastic", vertelt Angela. Ze zag dat ontwerpers mooie producten kunnen maken van dat afval. "Daardoor was ik helemaal geïnspireerd. Toen ben ik begonnen met het verkopen van die producten te in Nederland."

Al snel werden het zoveel producten, dat Angela zich ergens op moest richten. "De tassen gemaakt van binnenbanden van vrachtwagens vond ik het mooiste. Toen heb ik die productlijn gekozen." 

Ambitie

Inmiddels is Angela al acht jaar bezig met het verkopen van de tassen. Ze werkt samen met een designer uit India. Hij runt samen met zijn vrouw een werkplaats waar de lokale bevolking de tassen kunnen maken. "Aan de ene kant willen we afval een tweede leven geven. Maar een tweede is de sociale ambitie. Mensen uit de lokale omgeving arbeid bieden", legt Angela uit.

De ambitie is groot van het bedrijf. "We hebben de ambitie om door heel Europa een merk te worden. Duitsland, Frankrijk, Engeland: kom maar op, we zijn er klaar voor!"

Pak an doen
Noord- Hollanders zijn slim, innovatief en ondernemend. In het tv-programma Pak an doen kijken we hoe de nuchtere Noord- Hollander het aanpakt. We testen niet en spreken geen oordeel uit. We signaleren, kijken naar verscheidenheid en zoeken opmerkelijke initiatieven op. Wat is het geheim van succesvol zijn? En welke tips hebben ervaren ondernemers voor de beginners?

Tips? Stuur een mail naar [email protected]