Start van hoofdcontent

HAARLEMMERMEER

nl

Vanwege een grote opknapbeurt is de Vijfhuizerbrug tot en met februari afgesloten

2 november 2021, 12.36 uur · Aangepast 2 november 2021, 15.06 uur · Door Michael van der Putten

De Vijfhuizerbrug krijgt een flinke opknapbeurt. De brug over de Ringvaart die Schalkwijk en Vijfhuizen verbindt, is sinds maandag afgesloten. De werkzaamheden duren tot en met eind februari 2022. Wandelaars en fietsers die naar de overkant willen, kunnen gebruik maken van de tijdelijke pontonbrug. 

Foto: Vijfhuizerbrug - Wikipedia

Alle onderdelen van de ophaalbrug worden de komende dagen gedemonteerd. "We halen alles los", laat een woordvoerder van bouwbedrijf Griekspoor weten dat de werkzaamheden uitvoert. "De metalen onderdelen als de hameitorens (verticale palen aan weerzijde van de brug, red.) en de dekplaten (gedeelte waar je overheen rijdt, red.) worden aangepakt."

Zo krijgen alle stalen onderdelen een nieuw beschermlaagje en een nieuw laagje groene verf. Ook de dekplanken en leuningen worden gerestaureerd. De laatste keer dat er groot onderhoud aan de brug die stamt uit 1931, is verricht, was in 1999.

Scheepvaart

Omdat er een pontonbrug, gemaakt van drijvende vlonders, in het water wordt gelegd, ondervinden voetgangers en fietsen weinig overlast van de werkzaamheden. Dat is anders voor boten. "Vaartuigen kunnen er  gedurende de werkzaamheden niet door", aldus de woordvoerder van het bouwbedrijf. In geval van nood kan er wel een doorgang plaatsvinden.

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]