Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Vier auto's verwoest door brand in Heerhugowaard, vermoedelijk aangestoken

2 november 2021, 09.22 uur · Aangepast 2 november 2021, 10.39 uur · Door Daphne Adrichem

Zeker vier auto's zijn vannacht in vlammen opgegaan aan de Windmolen in Heerhugowaard. Wat begon met één auto die in brand stond, sloeg al snel over naar andere auto's. Ook raakte een gevel van een woning beschadigd. De politie vermoedt dat het vuur is aangestoken. 

Inter Visual Studio

Toen de politie om 2.30 uur melding kreeg van een autobrand, bleek dit bij aankomst inmiddels te gaan om 'twee à drie auto's die in de fik stonden', vertelt een woordvoerder van de politie. 

Er zijn meerdere auto's beschadigd, en vier auto's echt uitgebrand. De autobrand zorgde voor meer schade in de omgeving. "Ook is een gevel van een omliggende woning door de brand beschadigd."

Zoveelste autobrand 

De politie vermoedt dat de brand is aangestoken. Om daar zeker van te zijn, doen ze verder onderzoek naar het voorval. Afgelopen twee maanden vonden er meerdere autobranden plaats in Heerhugowaard. Het is nog niet bekend of deze branden in verband staan met elkaar. 

"De brand kan ook zijn ontstaan vanuit een technische oorzaak. Het valt op dat het gaat om meerdere autobranden in Heerhugowaard, maar het is nog te vroeg om conclusies te trekken", aldus een woordvoerder.

De politie is op zoek naar getuigen van de autobranden. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.