Ga naar Content

Kansloze nederlaag voor Telstar op bezoek bij Jong Ajax

De Noord-Hollandse kraker tussen Jong Ajax en Telstar is een prooi geworden voor de Amsterdammers. Op Sportpark De Toekomst kwamen de Witte Leeuwen er niet aan te pas: 3-0. Danilo en Naci Ünüvar (twee keer) maakten de doelpunten. Voor Jong Ajax is het de eerste keer in 46 (!) wedstrijden dat er geen tegengoal werd geïncasseerd.

Ajacied Danilo was trefzeker tegen Telstar - Foto: Pro Shots / Ron Baltus

Telstar had het heel moeilijk met Jong Ajax. Vooral spits Danilo was een plaaggeest voor de Witte Leeuwen in de openingsfase. Trevor Doornbusch moest al snel redden toen de Braziliaan voor hem opdook. Even later scoorde Danilo zelfs, maar hij stond buitenspel.

Nu wel raak voor Danilo

Toch zette hij Jong Ajax in de zestiende minuut op voorsprong. Danilo werd fraai bediend door verdediger Nordin Musampa en rondde netjes af: 1-0. Telstar kon daar in de eerste helft geen gevaarlijk moment tegenover zetten. Sontje Hansen had aan de andere kant de tweede Amsterdamse treffer op zijn schoen, maar Doornbusch redde opnieuw knap.

Ünüvar krijgt het op zijn heupen

De 2-0 leek onvermijdelijk en dat was ook het geval. Na een uur kreeg Ünüvar de bal op een presenteerblaadje van Youri Regeer en de linksbuiten maakte zijn zesde doelpunt van het seizoen. Dat bleek de doodsteek voor de Velsenaren. Na mooie combinaties kon Ünüvar een paar minuten later zelfs zijn tweede goal in een paar minuten maken. De linksbuiten scoorde via het been van een verdediger. Behalve enkele speldenprikjes had Telstar niks in te brengen.

Door de drie punten meldt de ploeg van trainer John Heitinga zich in de top vijf van de eerste divisie. Er zijn negentien punten gepakt in de laatste acht duels. Telstar zakt naar de vijftiende plek met zestien punten uit dertien wedstrijden.

Opstelling Jong Ajax: Roggeveen; Regeer, Llansana, Musampa, Salah-Eddine (Douglas/83); Warmerdam, Jensen, Fitz-Jim (Van Gelderen/76); Hansen (Martha/46), Danilo (De Waal/76), Ünüvar (Giovanni/76)

Opstelling Telstar: Doornbusch; Zakir, Aktas, Vandermeulen, Berenstein (Van Wetten/81), Blackson (Liesdek/69); Overtoom (Van Velzen/69), Van Doorm (Kökcü/69), Dijkstra; Plet (Smit/81), Fernandes

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]