Ga naar Content

IJskoningin Irene Schouten maakt gouden weekend op NK afstanden compleet

Irene Schouten heeft haar weekend op de NK afstanden volledig in stijl afgesloten. De winnaares van de 3.000 en 5.000 meter greep ook de overwinning op de massastart. Daarmee keert de 29-jarige schaatsster uit Hoogkarspel met drie gouden plakken huiswaarts.

Irene Schouten pakt drie medailles op de NK afstanden - Foto: Douwe Bijlsma / Orange Pictures

In de sprint versloeg Schouten Marijke Groenewoud, die eerder dit jaar bij de WK de titel pakte. Toen trok ze de sprint aan voor Schouten en bleef 'per ongeluk' vooruit. Met de overwinning sleepte Schouten voor de achtste keer in haar carrière de nationale titel op de massastart in de wacht.

Eerder op de dag verzekerde Schouten zich van de titel op de 5.000 meter. Gisteren was ze al de beste op de 3.000 meter. In beide gevallen deed ze dat in een baanrecord op het ijs van Thialf.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]