Start van hoofdcontent

DEN HELDER

nl

Politie en FIOD doorzoeken panden Den Helder in onderzoek naar vastgoedfraude

31 oktober 2021, 15.00 uur · Aangepast 31 oktober 2021, 22.05 uur · Door Wessel van Opstal

De politie en de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) hebben vanochtend een notariskantoor in Den Helder doorzocht. Dat deden zij in een onderzoek naar vastgoedfraude. Twee auto's en een deel van de administratie zijn daarbij in beslag genomen. Er is niemand aangehouden. 

Medewerkers van de FIOD bij het notariskantoor - Inter Visual Studio

De politie en FIOD deden de doorzoekingen in een onderzoek naar twee mannen en een vrouw, die worden verdacht van onder meer witwassen met vastgoed. 

Naast het notariskantoor aan de Middenweg in Den Helder zijn ook een woning en een vastgoedbedrijf in Den Helder en Anna Paulowna doorzocht. Op internet zijn foto's te zien waarop FIOD ook bij een pand staan bij een makelaarskantoor aan de Middenweg in Den Helder. Of dit makelaarskantoor het doorzochte 'vastgoedbedrijf' is, kan de politie niet bevestigen. 

Naar aanleiding van onze berichtgeving meldt Van Keulen Makelaars ons dat zij als naastgelegen kantoor met deze inval niets te maken hebben. 

Aanhoudingen niet uitgesloten

Verder wil de politie voorlopig niets kwijt over de invallen. "Het onderzoek loopt nog. Er is nu niemand aangehouden, maar we sluiten dit in de toekomst zeker niet uit", laat een woordvoerder weten.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]