Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Man (23) neergestoken in azc Heerhugowaard, bewoner (44) opgepakt

31 oktober 2021, 13.50 uur · Aangepast 31 oktober 2021, 20.09 uur · Door Jouri Bakker

Een 23-jarige man is vanmiddag in het asielzoekerscentrum aan de Van Noortwijklaan in Heerhugowaard neergestoken. De politie heeft een 44-jarige bewoner van het azc opgepakt. 

Man (23) neergestoken in asielzoekerscentrum Heerhugowaard - Inter Visual Studio

Dat vertelt de politie desgevraagd aan NH Nieuws. Het slachtoffer is in zijn schouder gestoken, aldus de woordvoerder. "Hij heeft geen slagaderlijke bloeding, maar is wel wat bloed verloren." Hij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Het slachtoffer woont niet in het Heerhugowaardse azc, maar in Schalkhaar. Bij het Overijsselse dorp is ook een asielzoekerscentrum gevestigd, maar de woordvoerder kan niet bevestigen of het slachtoffer in dit azc verbleef. 

Volgens COA-woordvoerder Alet Bouwmeester zijn zowel slachtoffer als verdachte bewoners van het Waardse azc. Dat het slachtoffer nog in Schalkhaar ingeschreven staat, kan te maken hebben met een recente overplaatsing, zo laat zij weten.  

Slachtoffer meldde zich bij receptie

Omdat de gewonde man zich aanvankelijk bij de receptie van het azc meldde, duurde het even voordat de politie exact kon vaststellen waar op het terrein de man was neergestoken. "Maar dat is inmiddels bekend."  

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]