Ga naar Content

Ravage in Lijnden: auto raakt boom en belandt in het water, andere op zijn kop

Tijdens een verkeersongeluk op de Hoofdweg in Lijnden vannacht, zijn twee personen ernstig gewond geraakt. Het gaat om een 33-jarige bestuurster uit Zwanenburg en een 29-jarige bestuurder uit Utrecht. Van de man is door de politie vastgesteld dat hij reed onder invloed van alcohol. 

Foto: NieuwsFoto.nl / Chris Soellaart

Rond 01.05 uur vannacht zijn twee auto's - uit de richting van Hoofddorp op de N502 - op elkaar gebotst. Volgens de politie gaat het om een 'mogelijke inhaalmanoeuvre' die voor het ongeval plaatsvond en ervoor zorgde dat de auto's en inzittenden een flinke klap kregen.

Eén van de auto's raakte door de aanrijding een boom en belandde met de bestuurster in de Hoofdvaart. De andere auto, met de inzittende man, kwam na de aanrijding in botsing met een geparkeerde auto bij een woning en belandde ondersteboven op zijn dak. 

De 33-jarige bestuurster werd door hulp van een politieagent en omstander uit de auto en uit het water geholpen. 

Onder invloed

Zowel de man als de vrouw zijn naar het ziekenhuis gebracht en werden daar onderzocht. Er werden ook bloedmonsters afgenomen. Daar bleek door middel van een ademanalyse dat de man onder invloed was van alcohol. Hij zal zich later op het bureau moeten melden. 

De Hoofdweg was door het inzetten van hulpverlening enige tijd afgesloten. De Verkeersongevallenanalyse van de politie doet verder onderzoek naar het ongeluk. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.