Ga naar Content

Marlies verkoopt zelfgemaakte natuurzeep: "Ik wil het zo puur mogelijk houden"

Middenin Amsterdam maakt Marlies van Heusden zelf natuurlijke zeep. Wat begon als een webshop, is uitgegroeid tot een 'zeep-atelier'. Het idee voor de zeep werd geboren op een reis in Zuid-Amerika. "Ik vond een stuk zeep, gemaakt door een heel lief oud vrouwtje."

Marlies van Heusden was in 2019 op reis en tijdens haar reis was ze op zoek naar calendulazalf. Ze had last van kleine wondjes en wist dat de zalf zou helpen. Na wat zoeken kon ze de zalf niet vinden, maar wel het basisingrediënt in een stukje zeep. Dat was het moment dat Marlies bedacht om zelf zeep te gaan maken.

Na behoorlijk veel zelfstudie en experimenteren met natuurlijke ingrediënten, was Nature Bar geboren;  een natuur zeep. Marlies bedacht een aantal variaties die allemaal gekeurd moesten worden voordat ze de zeep kon verkopen.

Inmiddels heeft ze een webshop en sinds kort een "atelier", middenin Amsterdam. "Dit was een peeskamer, waar de dames vroegen zaten", vertelt Marlies. Nu is daar dus een 'zeep-atelier' waar ze haar zeep maakt en verkoopt.

Pak an doen
Noord- Hollanders zijn slim, innovatief en ondernemend. In het tv-programma Pak an doen kijken we hoe de nuchtere Noord- Hollander het aanpakt. We testen niet en spreken geen oordeel uit. We signaleren, kijken naar verscheidenheid en zoeken opmerkelijke initiatieven op. Wat is het geheim van succesvol zijn? En welke tips hebben ervaren ondernemers voor de beginners?

Tips? Stuur een mail naar [email protected]