Ga naar Content

De Peiling: Heb jij wel eens te maken gehad met inbraak, diefstal of een overval?

Telecomaanbieder KPN en VodafoneZiggo halen de voorraad telefoons uit de meeste winkels in en om Amsterdam. De bedrijven doen dat na een reeks overvallen op telefoonwinkels in de stad. Zo werden op het Bijlmerplein in Amsterdam-Zuidoost in twee weken tijd vier overvallen gepleegd op verschillende telefoonwinkels. 

Foto: Adobe Stock

Vorige week donderdag werd de KPN-vestiging aan het Bijlmerplein voor de tweede keer in een week met geweld overvallen waarbij de daders telefoons buit maakten. Eerder gebeurde dat al bij een belwinkel van T-Mobile aan het Bijlmerplein. Woensdagmiddag was op het plein voor de vierde keer in ruim twee weken tijd een belwinkel doelwit van een overval.

In twaalf winkels worden de telefoons weggehaald in Amsterdam. Welke winkels precies, wil KPN niet zeggen, om overvallers niet op ideeën te brengen. De winkels blijven wel open, alleen de winkel op het Bijlmerplein blijft voorlopig nog dicht.

Extra veiligheidsmaatregelen

De gemeente Amsterdam en politie ondernemen actie na de reeks gewapende overvallen op telefoonwinkels. Bij winkelcentrum de Amsterdamse Poort zal de politie dagelijks met extra mensen verscherpt toezicht houden in het gebied. Als je nu een telefoon koopt bij een KPN-vestiging, wordt die de volgende dag thuisbezorgd. Verder komt er een deurbeleid bij een aantal winkels.

Veel maatregelen dus om nog meer overvallen te voorkomen. Heb jij wel eens te maken gehad met inbraak, diefstal of een overval?

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].