Ga naar Content

Buurvrouw uitgebrand pand Aalsmeer: "We zijn echt de dans ontsprongen"

De brand in het centrum van Aalsmeer gisteravond was voor omwonenden heel heftig. Suzanne Ergül, een omwonende van het gebouw waar de brand woedde, vertelt aan NH Radio hierover: "Ik werd ineens wakker gemaakt door mijn partner. Dan kijk je en zie je een enorme vlammenzee en ik voelde de hitte bij mij." 

Foto: NH Nieuws/Samanta de Groot

Ergül: "Het was een kort nachtje. Rond half elf maakte mijn partner me wakker, werden we geëvacueerd en pas om half drie lagen we er weer in." Ze werden opgevangen in het gemeentehuis van Aalsmeer. 

In de haast nam ze alleen het hoognodige mee, vertelt de bewoonster. "Dat zijn mijn kinderen, mijn katten, mijn portemonnee en de autosleutels." Ze was heel blij dat ze toen ze weer naar huis mocht en daar haar 'eigen spulletjes' weer zag. "Gelukkig hadden we geen schade, ook geen geur ook. We zijn echt de dans ontsprongen." 

Foto: VLN Nieuws

Dat geldt niet voor de naastgelegen woningen. NH Nieuws verslaggever Samanta de Groot zag vanochtend dat die wel veel schade hebben. Zo zijn veel ramen gebarsten. Ergül schrok ervan. "De gezinnen met een woning aan de linker- en rechterkant van het pand hebben heel veel schade. Het is ongelooflijk wat zo'n brand kan aanrichten."  

Burgemeester

Ook de burgemeester van Aalsmeer Gido Oude Kotte is geschokt door de brand en ging vanmorgen bij de bewoners recht tegenover het uitgebrande pand langs. "Daar waren de ramen gebarsten en de bewoners zagen een enorme vuurzee op zich afkomen. Dus dit heeft enorme impact." Hij vertelt aan de NOS dat het nog een 'wonder is dat de schade beperkt is gebleven'. Hij vindt het een heftig incident voor de gemeenschap van Aalsmeer. "Helemaal omdat het op een locatie middenin het centrum is."

Oorzaak

Volgens de politie zijn er (nog) geen concrete aanwijzingen voor brandstichting, al wordt die mogelijkheid wel meegenomen in het onderzoek. 

Lees ook

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]