Telstar heeft verlenging nodig, maar wint wel van Kozakken Boys

Telstar heeft vanavond de tweede ronde van de KNVB-beker bereikt dankzij een 2-1 overwinning op bezoek bij de amateurs van Kozakken Boys. Er moest in Werkendam een verlenging aan te pas komen, waarin Tom Overtoom uiteindelijk de Witte Leeuwen naar de volgende ronde schoot.

Telstar maakte het zichzelf moeilijk tegen Kozakken Boys - Foto: Orange Pictures

Trainer Andries Jonker gunde voor het bekerduel geen spelers rust en daarom begon Telstar op volle oorlogssterkte tegen de amateurs uit Noord-Brabant. In de openingsfase was het vooral aftasten tussen beide ploegen, maar na ruim twintig minuten kende scheidsrechter Oostrom een strafschop toe aan Telstar. Glynor Plet benutte het buitenkansje vanaf elf meter en zorgde zo voor de openingstreffer. "De eerste 35 minuten hadden wij het onverwacht gemakkelijk. Opeens is er een opstootje in de tweede helft en dan is de vlam in de pan", aldus trainer Andries Jonker.

Andries Jonker is dolblij dat Telstar een ronde verder is in de beker - NH Nieuws

Bal op de paal

Telstar was in de eerste helft duidelijk de bovenliggende partij op Sportpark De Zwaaier en had na ruim een half uur spelen de voorsprong moeten verdubbelen. Tom Overtoom had de 2-0 op zijn schoen, maar stuitte op doelman Kieboom van Kozakken Boys. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft raakte de thuisploeg nog een keer de paal uit een gevaarlijke corner, maar het bleef halverwege bij 1-0.

Tekst gaat verder onder de tweet

Ook na de rust was het voetbal niet hoogstaand en waren er weinig kansen voor beide ploegen. Plet kreeg na bijna een uur spelen nog een goede kans op zijn tweede van de avond, maar de inzet van de spits ging voorlangs.

Telstar maakte het zich in de slotfase onnodig moeilijk en liet Kozakken Boys terugkomen in het duel. Tot overmaat van ramp wist de thuisploeg in de blessuretijd nog gelijk te maken. Doelman Trevor Doornbusch zag er niet goed uit bij een hoge bal en moest toekijken hoe invaller Sven van Ingen de 1-1 maakte.

Hakken over de sloot

In de verlenging kon Telstar zich gelukkig bijeenrapen en maakte Tom Overtoom, nadat invaller Ozan Kökcü eerder al de lat had geraakt, de bevrijdende 2-1. "Een echte bekerwedstrijd was het. Het wordt een beetje hectisch en je geeft het dan weg. Gelukkig maakten wij de 2-1", aldus matchwinner Overtoom. In de slotfase van de verlenging kreeg Plet nog zijn tweede gele kaart, maar ondanks het ondertal viel de gelijkmaker niet meer.

Door de overwinning bereikt Telstar de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi. De eerstvolgende wedstrijd van de Witte Leeuwen is maandag 1 november. Dan gaat de ploeg van Andries Jonker op bezoek bij Jong Ajax op De Toekomst in Amsterdam.

Matchwinnaar Tom Overtoom - NH Nieuws

Opstelling Telstar: Doornbusch; Zakir, Vandermeulen (Van Wetten/111), Bensabouh (Berenstein/43), Aktas, Blackson (Liesdek/69); Van Doorm, Overtoom (Molenaar/111), Van Velzen (Kökcü/80); Fernandes (Smit/80), Plet