Ga naar Content

Coronacijfers: kleine 600 mensen positief getest, bijna twee keer zoveel als vorige week

In Alkmaar en omstreken zijn de afgelopen week 597 mensen positief getest op het coronavirus. Dit is een behoorlijke stijging ten opzichte van vorige week, toen werden er 322 mensen positief getest. Momenteel liggen er achttien coronapatiënten in het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar, laat een woordvoerder weten aan NH Nieuws. 

Foto: Adobe Stock

Vijftien van de patiënten met covid-19 liggen op de reguliere verpleegafdeling van het ziekenhuis. Drie liggen op de intensive care, zo liet de woordvoerder van Noordwest Ziekenhuisgroep gisteren weten aan NH Nieuws.

Castricum nog steeds op één

Castricum is net als vorige week verhoudingsgewijs de gemeente met de meeste besmettingen. De afgelopen week testten zo'n 275 mensen per honderdduizend inwoners positief. De gemeente telt iets meer dan 35.000 inwoners en daardoor komt het er in de praktijk op neer dat 99 personen positief testten op corona. Vorige week waren dit er nog 68.

Op de tweede plek van gemeenten met de meest geregistreerde besmettingen per honderdduizend inwoners staat Alkmaar. Hier zijn per honderdduizend inwoners zo'n 220 mensen positief getest. Dat komt neer op 241 positief geteste Alkmaarders.

De gemeente met de minste (geregistreerde) besmettingen per honderdduizend inwoners is Langedijk. Per honderdduizend inwoners zijn daar zo'n 163 mensen positief getest. In de praktijk betekent dit dat in Heiloo 46 mensen positief getest zijn op het virus.

Bekijk op onderstaande kaart hoeveel besmettingen jouw gemeente telt:

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]