Start van hoofdcontent

Amsterdam

nl

Nog drie gevangenen in cel aangehouden voor liquidatie Lucas Boom, nu vier verdachten

26 oktober 2021, 15.03 uur · Aangepast 26 oktober 2021, 15.39 uur · Door Thyra de Groot

Naast de 40-jarige Randall D. zijn er nog drie verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Lucas Boom in 2015. Boom werd op klaarlichte dag in Zaandam voor de ogen van basisschoolleerlingen neergeschoten. De verdachten zijn aangehouden in hun cel, waar ze een straf uitzitten voor andere delicten.

Politie

De Amsterdamse crimineel Lucas Boom werd op 9 juni met automatische geweren geliquideerd door meerdere schutters in een woonwijk in Zaandam. Over Boom wordt gezegd dat hij een vertrouweling was van Willem Holleeder. Die zou geld hebben geïnvesteerd in de drugshandel van Boom.

Aangehouden in cel

Vorige week dinsdag werd de 40-jarige Randall D. in zijn cel aangehouden. Randall D. zit op dit moment al in voorarrest in afwachting van het onderzoek naar de dood van Mohamed Bouchiki. De 17-jarige Mohamed werd in januari 2018 doodgeschoten in het buurthuis op Wittenburg, waar de daders in het rond begonnen te schieten. Er waren op dat moment veel kinderen en jongeren aanwezig.

De drie andere verdachten zijn mannen van 29, 32 en 39 jaar. De verdachten werden in 2018 al veroordeeld tot een lange gevangenisstraf: ze werden toen schuldig bevonden aan betrokkenheid bij een poging tot liquidatie in 2016. 

Nu de vier mannen zijn aangehouden denkt het Openbaar Ministerie alle uitvoerders van de liquidatie van Lucas Boom te hebben aangehouden.

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]