Ga naar Content

Wissels buiten gebruik door stroomstoring: minder treinen tussen Haarlem en Leiden

Door een stroomstoring in Leiden rijden er vanochtend minder treinen tussen Haarlem en Leiden. Ook het treinverkeer tussen Hoofddorp en Leiden lijkt te worden beïnvloed door het euvel.

Foto: NH Nieuws / Kimberley Luske

Volgens een woordvoerder van Prorail is de stroomstoring inmiddels verholpen, maar zijn meerdere wissels op station Leiden Centraal door de storing nog buiten gebruik. Daardoor kunnen er momenteel per uur maximaal vier treinen op het traject.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Normaal gesproken rijden er ten minste acht treinen per uur tussen Amsterdam/Haarlem en Leiden. Omdat vanochtend maximaal de helft van die treinen rijdt, zal het in die treinen drukker zijn dan gebruikelijk, stelt de Prorail-woordvoerder. "Reizigers lopen mogelijk vertraging op, maar iedereen kan op de plaats van bestemming komen." 

Ook reizigers die vanaf Hoofddorp richting Leiden willen, melden problemen en vertraging. Die problemen worden waarschijnlijk veroorzaakt door dezelfde stroomstoring.

Vanaf 10.00 uur rijden de treinen weer volgens de dienstregeling, zo is de verwachting. 

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.