Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Personeel academische ziekenhuizen voert opnieuw actie voor betere CAO

25 oktober 2021, 19.58 uur · Aangepast 26 oktober 2021, 13.06 uur · Door Robin Antonisse

Het personeel van de academische ziekenhuizen voert vandaag opnieuw actie voor een betere CAO. Deze actie komt een maand na de vorige actie. 

Een van die academische ziekenhuizen is het Amsterdam UMC. In de hal van het Amsterdam UMC, locatie AMC, staan tientallen leden van het zorgpersoneel die demonstreren voor betere arbeidsvoorwaarden. Tijdens demonstratie zijn meerdere toespraken.

Verpleegkundige Simone de Ruig zegt in een van die toespraken dat 'de leukheid van het werk wordt verbleek doordat ze zo ontzettend hard moeten werken'. "Eigenlijk zijn we te hard aan het werk waardoor collega's door de druk eraan onderdoor gaan." Namens het zorgpersoneel pleit ze voor het verlagen van de werkdruk en een hoger salaris.

Zondagsdienst

In totaal worden er op 52 afdelingen in Amsterdam actiegevoerd. In het Amsterdam UMC wordt vandaag op 34 afdelingen een zondagsdienst gedraaid. Bij de vorige actie, op 28 september, waren dat er nog maar vier. Bij het VUmc waren dat er destijds zeven, nu zijn dat er achttien. 

De geplande zorg, zoals controles, behandelingen en geplande operaties, worden uitgesteld. Acute zorg zoals intensive care, hartbewaking en spoedeisende hulp gaat wel door. Op alle afdelingen worden verschillende activiteiten georganiseerd.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]