Ga naar Content

Weesper terrassen mogen als 'coronasteun' ook deze winter weer naar buiten

Weesper horecaondernemers mogen ook deze winter 'gewoon' hun terras neerzetten. Net als de afgelopen twee winters staat de gemeente Weesp de winterterrassen toe om horecaondernemers extra mogelijkheden te geven om zo goed mogelijk de coronacrisis door te komen. 

Foto: Gemeente Weesp

Met de winterterrassen kunnen Weesper horecaondernemers het hele jaar door net zoveel gasten ontvangen als zomers. Dat moet er dan weer voor zorgen dat ze ook meer kunnen verdienen. 

Weesp neemt de stap, omdat het merkt dat horecaondernemers nog altijd veel gevolgen merken van de coronacrisis. "De negatieve gevolgen voor de bedrijfsvoering van horecaondernemers na anderhalf jaar van beperkingen zijn nog niet voorbij", aldus burgemeester en wethouders.

Daarnaast stelt Weesp de horecaondernemers nu al extra ruimte te geven, omdat de kans bestaat dat er een volgende coronagolf aankomt waardoor horecaondernemers langer met de beperkende maatregelen te maken gaan hebben. Ook moet de maatregel ervoor zorgen dat Weespers elkaar dan veilig en buiten kunnen blijven ontmoeten.

Overlast

De gemeente benadrukt wel dat de winterterrassen niet moeten leiden tot extra overlast voor buurtbewoners. Er wordt daarom streng op gelet of horecaondernemers alle regels wel naleven. "Ook de tijdelijke grotere terrassen moeten op tijd dicht, mogen niet verder uitwaaieren en mogen niet tot onevenredige hinder leiden", aldus burgemeester en wethouders.

Hoewel veel horecaondernemers en gasten na twee jaar gewend kunnen raken aan de winterterrassen, benadrukt de gemeente dat de maatregel tijdelijk blijft en het hopelijk ook de laatste keer is dat de maatregel genomen moet worden. 

Lees ook

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]