Ga naar Content

Voor FC Volendam-trainer Wim Jonk is bekerduel tegen FC Emmen geen bijzaak

FC Volendam neemt het bekerduel van morgenavond tegen FC Emmen serieus. Waarschijnlijk past trainer Wim Jonk zijn elftal wel op twee posities aan, maar doorbekeren is wel het doel, aldus de Volendammer. 

Training FC Volendam - Foto: NH Sport/Edward Dekker

"Ik vind het gaaf om beker te spelen"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

Vorig seizoen maakte FC Volendam indruk door in de beker PSV in de eerste helft van de mat te spelen. "De mensen praten nog over de wedstrijd die we toen op de mat hebben gelegd."

Toch is er een hoger doel. FC Volendam wil dolgraag naar de eredivisie promoveren en de beker vormt daarin een afleiding. Bovendien is tegenstander FC Emmen één van de voornaamste concurrenten in de competitie heel snel weer naar Volendam komt. 

Tekst gaat verder onder de video.

Dean James, Wim Jonk, Matthias Kohler en Boy Deyl (vlnr) - NH Sport/Edward Dekker

Enkelblessure Deul

Afgaande op de laatste training past Jonk zijn basisploeg op twee plekken aan. Samir Ben Sallam en Martijn Kaars deden in de partijspel met de basis mee, terwij Ibrahim el Kadiri en Alex Plat bij de reserves waren ingedeeld. Jonk wilde niet zeggen of dit morgenavond ook het geval is. Mogelijk moet hij zijn plannen nog omgooien, omdat Boy Deul tegen het einde van de training afhaakte met een enkelblessure die er niet goed uitzag.  

"We gaan volle bak spelen morgen en willen die wedstrijd winnen", zegt Jonk die FC Emmen, de nummer vier van de eerste divisie, hoog heeft zitten.

Tekst gaat verder onder de video.

Training FC Volendam - NH Sport/Edward Dekker

FC Volendam - FC Emmen begint morgenavond om 20.00 uur. Je kunt het duel via Twitter volgen. Reacties na afloop verschijnen op de app en onze website.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]