Ga naar Content

Ajax-coach Ten Hag blij en kritisch na historische winst op PSV: "Kastje naar de muur"

De 5-0 winst van Ajax op PSV zorgde voor veel blijdschap bij de Amsterdammers, maar Erik ten Hag besefte na afloop ook dat zijn ploeg goed wegkwam in de beginfase. "Je roept de problemen op je af."

Erik ten Hag blikt terug op de 5-0 tegen PSV - NH Nieuws

"Als we het wel goed doen", vertelt Ten Hag tijdens de persconferentie. "Dan tikken we ze van het kastje naar de muur." Eén van de doelpuntenmakers bij de Ajacieden was zondag Dusan Tadic. De aanvoerder van Ajax maakte alweer zijn honderdste eredivisiedoelpunt en zag dat zijn team revanche nam voor de met 4-0 verloren wedstrijd in de Johan Cruijff Schaal van eerder dit seizoen.

Tekst loopt door onder de video.

Dusan Tadic over revanche nemen op PSV - NH Nieuws

"We waren extra scherp"

ajax-aanvoerder Dusan Tadic

Effectief

Ajax creëerde tegen de Eindhovenaren zeven doelpogingen. En vijf daarvan belanden daarvan tegen de touwen. De koploper van de eredivisie was dus behoorlijk effectief, tot tevredenheid van de Amsterdamse coach.

Tekst loopt door onder de video.

Erik ten Hag over de effectiviteit van zijn ploeg - NH Nieuws

Heracles

Na het drukke schema van de afgelopen weken heeft Ajax nu een vrij rustige week voor de boeg. De Amsterdammers zijn aankomende week vrijgesteld van bekervoetbal. De volgende wedstrijd is aankomende zaterdag tegen Heracles Almelo.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]