Ga naar Content

FC Volendam-aanvaller Van Mieghem: "Matchwinner zijn gaat nooit vervelen"

FC Volendam won vrijdagavond met 1-0 op bezoek bij Jong AZ. Voor de zevende keer alweer dit seizoen wist vleugelaanvaller Daryl van Mieghem het net te vinden voor zijn nieuwe club. De zomeraanwinst steekt in goede vorm en blaakt van het zelfvertrouwen. "De aanvallende intenties van deze club passen goed bij mij", aldus Van Mieghem. 

Daryl van Mieghem: "Matchwinner zijn gaat nooit vervelen" - NH Sport

Na een uur spelen was het raak voor de rappe buitenspeler. "Hartstikke lekker dat ik weer kan scoren, maar ik vond eigenlijk wel dat we nog meer hadden moeten scoren. We speelden aardig en creëerden veel kansen. In tegenstelling tot de 1-5 tegen Telstar waren we nu juist iets minder effectief en ging het scoren moeizaam", aldus de 31-jarige Van Mieghem. 

"Ik had eerder de 0-2 op mijn netvlies dan de 1-1"

FC Volendam-trainer Wim Jonk

FC Volendam-trainer Wim Jonk kon zich vinden in de woorden van de matchwinner. "We hebben zeventig procent balbezit en we domineren de wedstrijd. Maar het doelpunt laat te lang op zich wachten. Je bent dan misschien bang dat hij aan de andere kant valt, maar we hebben het de tweede helft goed opgepakt."

Aanstaande dinsdag is de volgende wedstrijd van FC Volendam. Dan treft de ploeg van Wim Jonk in het eigen stadion FC Emmen in het teken van de KNVB beker. Aftrap is om 20.00 uur. 

FC Volendam-trainer Wim Jonk: "De eerste goal bleef te lang uit" - NH Sport

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]