Ga naar Content

Automobilist opgepakt op A4 voor diefstal bij meer dan 20 drogisterijen door het land

De politie heeft vanmiddag op de A4 ter hoogte van Schiphol een man aangehouden die wordt verdacht van zo'n twintig diefstallen bij drogisterijen in het hele land.  

Winkeldiefstal - Foto: AdobeStock/GinaSanders

De 25-jarige Roemeen liep tegen de lamp bij een controle. Nadat hij langs de kant van de weg was gezet, herkende een agent van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid hem van een eerdere aanhouding. Om hem 'buiten heterdaad' aan te kunnen houden, moest de officier van justitie de betreffende agent wel toestemming geven.  

In de auto werd een geprepareerde tas gevonden, die veelal door winkeldieven worden gebruikt om het winkelalarm te omzeilen. De politie denkt dat de man zich schuldig maakt aan mobiel banditisme. Die term wordt gebruikt voor strafbare feiten als oplichting, winkeldiefstal, inbraken en overvallen die worden gepleegd door rondreizende internationale bendes. 

Huurauto's en vakantieparken

De groepen zijn wisselend van samenstelling. Volgens de politie maken ze graag gebruik van huurauto's omdat ze die makkelijk kunnen omruilen, om zo onder de radar te blijven. Om dezelfde reden zouden ze graag op vakantieparken verblijven.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]