Ga naar Content

Ajax-scout Hans van der Zee tempert in De Aftrap CL-euforie: "Ik noem zo acht ploegen die meer in huis hebben dan Ajax"

In de ogen van internationaal scout van Ajax Hans van der Zee speelden de Amsterdammers deze week tegen Borussia Dortmund (4-0) de beste wedstrijd in jaren. Dat Ajax de Champions League wint, sluit hij niet uit. Maar, zegt hij vanavond bij NH Sport in De Aftrap: "Ik kan zo acht ploegen opnoemen die qua team meer in huis hebben dan Ajax."

Hans van der Zee ziet Ajax niet zomaar de Champions League winnen - NH Sport/Edward Dekker

"Acht ploegen vind ik veel"

Mister Ajax Sjaak Swart

In de ogen van Mister Ajax Sjaak Swart speelde zijn club dinsdag echt nog niet de perfecte wedstrijd. Toch vindt Swart dat de Amsterdammers weinig onder doen voor de Europese topclubs. "Met de Engelse ploegen kan Ajax zich meten, omdat ons voetbal ze niet ligt. Bayern München vind ik op dit moment nog beter."

Vertrek Marc Overmars?

Ook de vermeende buitenlandse interesse in technisch directeur Marc Overmars van Ajax  komt in De Aftrap aan bod. Newcastle United zou de oud-international graag bij Ajax weghalen. "Ik zou het niet doen", reageert Swart stellig.  

Tekst gaat verder onder de video.

Sjaak Swart adviseert Marc Overmars: "Ik zou het niet doen" - NH Sport/Edward Dekker

"Het zou een hele slechte zaak zijn als Marc vertrekt"

Internationaal scout Ajax Hans van der Zee

Van der Zee: "Ik vertrouw erop dat hij blijft. Ik weet dat Marc het bij Ajax naar zijn zin heeft. Het zou een hele slechte zaak zijn als hij vertrekt."

Guus Hiddink 

Volgende week zijn voormalig bondscoach Guus Hiddink en oud-international Ronald Spelbos te gast in De Aftrap. Voor vragen kun je een mail sturen naar [email protected].

Klik voor alle afleveringen van De Aftrap op deze link: nhnieuws.nl/de-aftrap

De hele uitzending van De Aftrap van vrijdag 22 oktober met Sjaak Swart en Hans van der Zee kun je hieronder terugkijken.

De Aftrap van vrijdag 22 oktober met Sjaak Swart en Hans van der Zee - NH NieuwsSport/Edward Dekker

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]