Ga naar Content
Alkmaar

Stedelijk Museum Alkmaar trekt de knip om museumschatten nog beter te tonen

21 oktober 2021, 08.30 uur
Door: Redactie Alkmaar e.o. · Foto:

Om de presentatie te verbeteren van de kunstschatten die altijd te zien zijn in het Alkmaarse Stedelijk Museum, gaat het museum flink verbouwen. De collectie bestaat inmiddels uit zo'n 16.000 objecten en is grotendeels eigendom van de gemeente. De upgrade is volgens het museum elke tien jaar nodig om bij de tijd te blijven.

Stedelijk Alkmaar verbouwd presentatie permanente collectie - Alkmaar Centraal

De vernieuwing van museum kost ongeveer anderhalf miljoen euro. Dat geld wordt geleend en de gemeente Alkmaar staat daar garant voor. Zo wil de gemeente het museum in staat stellen haar rol als etalage, verhalenverteller en boegbeeld van de stadsregio Alkmaar beter te vervullen, meldt mediapartner Alkmaar Centraal.

Tegelijk wil het Stedelijk een groter publiek bereiken met een moderne tentoonstelling. De verbouwing zal heel volgend jaar duren, maar het museum blijft wel gewoon open. In 2023 moet alles klaar zijn, want dan viert Alkmaar 450 jaar Alkmaar Ontzet.

Tijdens de noodgedwongen coronapauze In het voorjaar werd de beveiliging al verbeterd. Ook werd indeling toen aangepakt. Met een vernieuwde presentatie van de vaste collectie denkt het museum weer volledig toekomstbestendig te zijn.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]