Ga naar Content

Geen massale intocht, wel ‘Dag van Sinterklaas’

“Dit jaar geen massale intocht in Santpoort-Noord”, dat zegt Mieke Mes, woordvoerder van het Sinterklaascomité Santpoort-Noord aan RTV Seaport. Gezien de coronabeperkingen kunnen de traditionele plannen dit jaar niet plaatsvinden. Als alternatief wordt er een speciale ‘dag van Sinterklaas’ in het leven geroepen. Horeca en winkeliers in het dorp organiseren op 20 november verschillende activiteiten voor gezinnen.

Sint in de Burgemeester Enschedélaan - Foto: RTV Seaport

Dit is een artikel van mediapartner RTV Seaport.

Het comité heeft de vaste traditie van een grote stoet en feest op het plein dit jaar moeten schrappen. “Dat kunnen we niet rond krijgen met alle eisen die we daarmee moeten vervullen,” legt Mieke uit. Wel heeft het Sinterklaascomité Santpoort-Noord een creatief alternatief bedacht.

Zaterdag 20 november wordt uitgeroepen tot de ‘dag van Sinterklaas’. Horeca en winkeliers spannen zich de hele dag in om gezinnen uit het dorp een leuke dag te bezorgen. Mensen kunnen bij horeca in het dorp aanschuiven bij een pietenontbijt, een ‘Piet-za’ scoren, of een ‘frietje van piet’ halen.

Speciale cadeau-vlag

Ook zijn er door het hele dorp spelletjes te doen. Denk aan pepernootje werpen, een etalage letterspel en het halen van een pietendiploma, Alles gebeurt onder leiding van pieten.

In de aanloop naar de sinterklaas viering wordt er een speciale vlag en ‘Sinterklaas pakket’ samengesteld die inwoners kunnen kopen bij winkeliers in het dorp. Met de vlag weten pieten bij welke huizen ze een cadeau langs kunnen brengen.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.