Ga naar Content

Man probeert 72-jarige op te lichten, vlucht via badkamerraam en verliest schoen

Een poging om een 72-jarige man in Edam op te lichten, is gisteren niet gelukt. De man werd 's ochtends gebeld dat een 'medewerker' zijn bankpas zou komen ophalen, maar dat liep voor de oplichter niet goed af. 

Foto:

De 72-jarige bewoner van een huis aan de Achterhaven werd gebeld door de nep-medewerker, die gelijk de bankrekeningnummers van het slachtoffer wist te noemen. Hij kondigde aan dat een bankpas zou worden opgehaald en doormidden zou worden geknipt. 

Toen 's middags een jongeman aan de deur stond, ontstond er discussie, waarop de 'koerier' de bankpas probeerde te pakken. "Hierop ontstond een strubbeling tussen beide mannen, waarop de koerier via de trap naar boven rende en de badkamer in vluchtte", schrijft de politie. Bij die vlucht verloor hij een schoen. Door het raam kapot te maken, kon hij naar buiten komen. 

De 72-jarige bewoner had echter al naar zijn buurman geroepen, die toevallig net op straat liep. Die kon de 'koerier' volgen, waarna de politie de man, met één schoen, aan kon houden. 

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]