Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Tijdelijk geen treinen rond Schiphol en Amsterdam door stroomstoring

20 oktober 2021, 09.27 uur · Aangepast 20 oktober 2021, 10.19 uur · Door Anne Kersten

Door een stroomstoring hebben er korte tijd geen treinen gereden op trajecten in Amsterdam. Het gaat in ieder geval om het traject tussen Schiphol en Sloterdijk. 

Jos van Zetten

De hogesnelheidslijn van de luchthaven naar Rotterdam heeft vertraging opgelopen door de storing. Ook tussen Sloterdijk en Lelylaan waren er problemen. 

De stroomstoring zou rond 8.30 uur begonnen zijn en was volgens de NS na een klein uurtje weer opgelost. De opgelopen vertraging neemt inmiddels af en volgens de vervoerder zouden de treinen rond 10.00 uur weer normaal moeten rijden.

Netbeheerder Liander laat weten 'niets te kunnen vinden' over een stroomstoring. Volgens een woordvoerder zou het probleem bij de NS hebben gelegen. Een woordvoerder van ProRail bevestigt dat: "Er was een stroomstoring bij de NS in de stroomtoevoer, dat is inmiddels opgelost."

Binnenstad platgelegd

Gisteren was er ook al een stroomstoring in de regio: toen werd de binnenstad van Haarlem platgelegdDoor de storing sloten veel winkels hun deuren, konden reizigers op het station van Haarlem niet meer in- of uitchecken en was de publiekshal van de gemeente gesloten. De stroomstoring was rond 14.00 uur opgelost.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]