Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

3D-geprinte borstprotheses, spirituele wafels en goud uit mobieltjes in Pak An Doen (47)

20 oktober 2021, 09.15 uur · Aangepast 20 oktober 2021, 21.18 uur · Door Redactie

Voor 'Pak An Doen' is Isabella deze week in Haarlem, daar worden borstprotheses gemaakt met de 3D-printer. Bedenker is Norman van Beek. Toen er bij hem kanker werd vastgesteld was de enige remedie een borstamputatie.

Borsten uit de printer, spirituele wafels uit Amsterdam en: Goud uit je mobieltje in Pak An Doen (47) - NH

Van Beek ontwierp een borstprothese en al gauw bleek dit een gunstig resultaat op te leveren voor het genezingsproces. Zijn arts was zo enthousiast door de versnelde genezing dat hij vroeg of Van Beek ook voor andere patiënten prothesen wilde maken.

Sieraden 

Koen Bugter gaat kijken hoe de Amsterdamse Josette de Vroeg sieraden laat maken met goud en zilver wat ze uit afgedankte mobieltjes haalt. En hij bezoekt een spiritueel wafel restaurant. 

Pak an doen
Noord- Hollanders zijn slim, innovatief en ondernemend. In het tv-programma Pak an doen kijken we hoe de nuchtere Noord- Hollander het aanpakt. We testen niet en spreken geen oordeel uit. We signaleren, kijken naar verscheidenheid en zoeken opmerkelijke initiatieven op. Wat is het geheim van succesvol zijn? En welke tips hebben ervaren ondernemers voor de beginners?

Tips? Stuur een mail naar [email protected]