Ga naar Content

Beter in vorm rakende AZ'er Wijndal is fan van Clasie: "Hij kan eigenlijk alles"

Vier overwinningen op rij voor AZ, het gaat dus weer goed met de Alkmaarders. En dat geldt ook voor Owen Wijndal. Na een teleurstellend EK, een hardnekkige blessure kruipt de linksback langzaam weer terug naar zijn oude niveau. "Ik begin weer beter te spelen en ik streef naar het hoge en stabiele niveau van vorig seizoen."

Owen Wijndal - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

Donderdag speelt AZ de volgende wedstrijd. Dat is in Roemenië voor de Conference League tegen Cluj. "Ik kende dit team eigenlijk niet, maar vanochtend kregen we al de nodige informatie. Ik begreep dat deze spelers gemeen voetbal spelen en fysiek sterk zijn." De Roemeense opponent vierde vorig seizoen het kampioenschap en staan ook op dit moment weer bovenaan. "We mogen deze ploeg dus niet onderschatten."

Jut en Jul

"Nee, ik vind het niet een Jut en Jul-competitie", aldus Wijndal over de Conference League. En daarmee deelt de Alkmaarse aanvoerder niet de mening van bondscoach Louis van Gaal. "Er zitten aardig goede teams tussen, al moge het duidelijk zijn dat we liever in de Europa League speelden."

Clasie

Tot slot gaat Wijndal nog even in op zijn teamgenoot Jordy Clasie. De middenvelder van AZ valt op door zijn goede spel en datde Alkmaarse aanvoerder ook niet ontgaan. "Ik ben fan van hem. Hij kan verdedigen, aanvallen. Eigenlijk heeft hij alles. Wel win ik de kopduels van hem, al kleunt hij er wel behoorlijk in."

Donderdag om 21.00 uur begint Cluj - AZ. De Roemenen staan onderaan in de groep met slechts één punt en de Alkmaarders leiden met vier punten uit twee duels.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]