Ga naar Content

Nieuwe plannen Liebergpark op Hunkemöller-terrein: groener en ruimer

Veel minder kantoorruimte, iets minder woningen en vooral veel meer groen en ruimte. Omwonenden zijn blij met de nieuwe plannen voor het Liebergpark. "Het zal een verademing zijn ten opzichte van de huidige situatie op het Hunkemöller-terrein."

Foto: Bijont/Tectra

"Ik ben heel erg trots op het plan dat nu op tafel ligt", vertelt Ard Pierik, directeur van ontwikkelaar Bijont. "Het is nu één grote betonwand en het wordt echt een prachtig gebied." 

Het nieuwe ontwerp is tot stand gekomen in samenspraak met de omwonenden van de nieuw te realiseren wijk. Eén van de hete hangijzers was de geplande hoogbouw in het gebied. 

"Van nature hebben mensen weerstand tegen veranderingen. Ze zijn bang voor te veel beton. Maar tegenwoordig kan er zo prachtig worden gebouwd met gebruik van hout en andere natuurlijke materialen. Dit wordt een prachtig gebied. Een win-winsituatie ten opzichte van hoe het nu is", aldus Pierik.

Als alles volgens planning loopt zal het Liebergpark medio 2024 of begin 2025 gereed zijn.

Ard pierik - directeur bijont

In het laatste plan is de hoogbouw naar achteren verplaatst, richting het spoor en de geplande 4000 vierkante meter kantoorruimte is gehalveerd. Ook zijn de auto's in het ontwerp uit het straatbeeld verdwenen. Parkeren gebeurt geheel ondergronds. Verder biedt het Liebergpark plaats aan 278 woningen, dat zijn er tweeëntwintig minder dan oorspronkelijk de bedoeling was.

Foto: Bijont/Tectra

Al jaren had lingeriefabrikant Hunkemöller plannen om het hoofdkantoor en het distributiecentrum te verhuizen van de Liebergerweg naar een nieuwe locatie. In 2018 werd het terrein verkocht aan Tecta Invest. 

Nu er overeenstemming is omtrent de plannen, kan er worden gewerkt aan een overeenkomst tussen de investeerder en de gemeente. Na goedkeuring door de gemeenteraad en na een wijziging van het bestemmingsplan kan er worden begonnen met de ontwikkeling. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]