Ga naar Content

Geen winnaar bij 'rode' Noord-Hollandse beloftenderby

Het eerste divisie-duel tussen Jong AZ en Jong Ajax is geëindigd in een gelijkspel. Op het trainingscomplex van AZ in Wijdewormer werd het vanavond 1-1. Ernest Poku scoorde in de eerste helft, Max de Waal deed dat in het tweede bedrijf.

Jong Ajax-speler Enric Llansana in duel met Yusuf Barasi van Jong AZ - Foto: Pro Shots / Ron Baltus

De wedstrijd was lange tijd in balans. Jong Ajax had een licht overwicht, maar Jong AZ wist een doelpunt te maken in de 38e minuut. Poku stond aan het einde van een snelle counter. Hij sprintte verdediger Liam van Gelderen eruit en passeerde doelman Charlie Setford: 1-0.

Ook na rust kwamen er meer doelpogingen van de Amsterdammers, maar écht gevaarlijk werd de ploeg van trainer John Heitinga niet. Dat veranderde na zeventig minuten toen Yusuf Barasi hard doorging op Enric Llansana. Scheidsrechter Jesse Rozendal vond het te hard en toonde de Jong AZ-spits de rode kaart.

Tekst loopt verder onder de afbeelding.

Vlak voor de 1-1 kreeg Jong AZ-spits Yusuf Barasi een rode kaart - Foto: Pro Shots / Ron Baltus

De bezoekers profiteerden optimaal, want twee minuten later werd het 1-1. Invaller De Waal maakte zijn achtste seizoenstreffer door een afgemeten voorzet van Youri Baas binnen te koppen. Jong Ajax ging daarna op jacht naar de volle buit, maar Naci Ünüvar, Van Gelderen en De Waal wisten de kansen niet te benutten.

Na elf duels staat Jong AZ nog altijd knap vijfde met 19 punten. Jong Ajax is de nummer negen van de eerste divisie met zestien punten.

Opstelling Jong AZ: Verhulst; Lathouwers, Jacobs, Velthuis, Oosting (Dirks/63); Koopmeiners, Evjen, Buurmeester; Poku (De Jong/63), Barasi, Taabouni (Griffith/84)

Opstelling Jong Ajax: Setford; Van Gelderen, Llansana, Musampa (Giovanni/83), Baas; Regeer, Ünüvar, Fitz-Jim; Martha (Hansen/63), Danilo (De Waal/64), Salah-Eddine (Warmerdam/46)

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]